Ikuti Kami Di    Selamat Datang!  Login / Daftar   Refferal Anda : biorich

SAKIT KULIT


JANGKITAN KULIT

Jangkitan kulit boleh disebabkan oleh pelbagai jenis kuman dan gejala boleh berubah-ubah. Dalam sesetengah kes, jangkitan boleh merebak di luar kulit dan ke dalam aliran darah. Terdapat 3 punca utama jangkitan kulit iaitu bakteria, virus dan kulat.

BAKTERIA

VIRUS

YIS

Banyak jenis bakteria boleh menyebabkan jangkitan kulit. Menurut Jabatan Kesihatan USA di Bandar New York, bakteria yang paling biasa dijumpai ialah staphylococcus aureus dan streptococcus. Jangkitan kulit dari virus pula adalah disebabkan salah satu daripada tiga kumpulan virus iaitu : poxvirus, paillomavirus dan virus herpes simplex. Jangkitan kulit juga boleh disebabkan oleh kulat, yang paling biasa dijumpai ialah yis.

 

 

 

Apakah Tanda-Tanda Jangkitan Kulit ?

Tanda-tanda jangkitan kulit boleh berbeza-beza bergantung kepada jenis. Satu gejala yang biasa termasuk kemerahan kulit. Ruam juga boleh berkembang. Dalam beberapa kes, seperti selulitis, bengkak juga boleh berlaku. Luka, melecet, luka-luka juga boleh menjadi tanda-tanda jangkitan kulit tertentu.


BAGAIMANA MINYAK KELAPA DARA DOUBLE PREMIUM DAPAT MENGATASI MASALAH KULIT ANDA ???

 • - Minyak kelapa dara adalah minyak yang sangat baik untuk kulit. Ia bertindak sebagai pelembap yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering & selamat untuk mencegah kekeringan serta kulit mengelupas.

 • - Ia juga melambatkan kemunculan kedut dan kulit kendur yang biasanya berkaitan dengan proses penuaan, juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, ekzema dan jangkitan kulit yang lain.

 • - Minyak kelapa dara membantu dalam mencegah penuaan pra-matang dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan yang terkenal.

 

Hanya Minyak Kelapa Dara Baik Untuk Ekzema ?

Minyak kelapa dara mempunyai vitamin dan nutrien seperti asid caprylic, asid laurik, vitamin E & K dan asid capric, yang membantu untuk menyuburkan kulit dan mengurangkan gatal-gatal dan mengelupas. Minyak kelapa dara membantu mengurangkan keradangan dan penyembuhan tisu kulit yang merawat ekzema secara berkesan. Ia menyokong penyembuhan tisu dan pembaikan yang membantu untuk berfungsi dengan baik sistem kekebalan tubuh. Minyak kelapa dara mengandungi asid lemak rantaian sederhana (MCFA) atau trigliserida sederhana (GCT) yang membantu untuk memulihkan lapisan pelindung kulit dan menjadikan ia lembut. Minyak kelapa dara mengandungi pembersihan yang baik untuk melembutkan, menyuburkan dan melindungi kulit & rambut dengan menyerap dengan mudah ke dalam badan.

Peranan Minyak Kelapa Dara Untuk Jerawat

ASID LEMAK : Minyak kelapa dara adalah sumber kedua daripada ejen anti-mikrob yang terdapat dalam makanan. Kedua-dua anti-mikrob adalah asid capric dan asid laurik. Apabila digunakan pada kulit, beberapa mikrob (yang baik) yang hadir pada kulit menukarkan asid ke monocaprin & monolaurin.

VITAMIN E : Minyak kelapa dara adalah sumber yang kaya dengan Vitamin E. Memastikan fungsi pada kelenjar sebum (minyak) dan membersihkan yang tersumbat. Hormon akan mengawal selia bahan-bahan, seperti vitamin E yang boleh mengurangkan sebahagian daripada masalah turun naik hormon semulajadi yang membawa kepada kelenjar sebum menjadi hyper-aktif.

ANTI-RADANG : Minyak kelapa dara mudah diserap dengan cepat dan mengurangkan keradangan dari jerawat yang sudah ada. Minyak kelapa dara meningkatkan kadar metabolisma. Ini juga secara tidak langsung memberi kesan rembesan yang betul dan keseimbangan hormon, sekaligus mengekang peluang untuk menghalang jerawat dan meningkatkan kadar penyembuhan dan pembaikan sel-sel kulit yang rosak.

 

Proses Penuaan, Awet Muda Dengan Minyak Kelapa Dara

Minyak kelapa dara penuh dengan antioksidan vitamin E, menjadikannya baik untuk penyembuhan kulit & anti penuaan serum, minyak kelapa dara bertukar menjadi asid lemak rantai sederhana yang membunuh virus dan bakteria serta menghentikan radikal bebas daripada merosakkan tisu penghubung. Selain itu, mengukuhkan epidermis terhadap selulit, pudar dari kesan regangan dan menghilangkan keratosis pilaris. Minyak kelapa dara adalah pelindung matahri semulajadi.

Bahan kimia seperti racun serangga dan bahan pengawet makanan juga dapat meningkatkan aktiviti radikal bebas. Minyak sayur digunakan dalam makanan dan produk perawatan tubuh juga dapat menyebabkan radikal bebas. Antioksidan minyak kelapa dara digunakan untuk memerangi radikal bebas.

Menghilangkan Kesan Rekahan Pada Perut Selepas Bersalin

Sekitar 50% kandungan asid lauric dan capric yang terdapat dalam minyak kelapa dara akan bertindak sebagai pelindung kulit anda. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit dan membunuh segala virus, bakteria dan protozoa. Ia bukan sahaja menghalang pembentukan radikal bebas malah bertindak melindungi dari tindakbalas radikal tersebut. Ia juga mampu mengekalkan kulit dari membentuk jeragat dan masalah kulit lain yang disebabkan oleh faktor penuaan dan pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari. Minyak kelapa dara mampu mengekalkan "connective tissue" kulit menjadi kuat dan lembut, di mana ia membantu menghalang kulit dari kendur dan berkedut.

Dalam keadaan tertentu, ia mampu memulihkan kulit yang rosak atau kulit yang dijangkiti penyakit, membantu melegakan serta menyamankan gejala ekzema, psoriasis serta jangkitan kulat. Minyak kelapa dara akan meresap jauh hingga ke lapisan bawah kulit dan akan menguatkan lapisan tisu berkenaan.

 

 


KETONE ASID : Kaya dengan ketone asid di mana dianggarkan lebih dari 60% terdapat dalam minyak kelapa dara, yang akan ditukar sebagai tenaga di dalam badan (ketone energy). Ianya lebih halus dan mudah diserap dan digunakan sebagai tenaga berbanding glukosa yang memerlukan gabungan insulin untuk dicerna ke dalam sel sebagai tenaga (sel tubuh, neuron sel otak, nefron sel buah pinggang, sel beta & alfa kelenjar pankreas dan lain-lain).

ANTIOKSIDAN : Minyak kelapa dara mengandungi antioksidan yang sangat hebat iaitu tocopherol dan tocotrienols. Kajian mendapati tocotrienol 50 kali ganda lebih berkesan berbanding tocopherol. Ia berfungsi menstabilkan radikal bebas yang terdapat dalam tubuh manusia. Radikal bebas ini, jika tidak distabilkan akan menyebabkan molekul oksigen yang kehilangan 1 cas negatif elektron akan membunuh sel-sel dalam badan dan seterusnya akan menjadi punca berbagai-bagai penyakit kronik.

MONOLAURIN & MONOCAPRIN : Di dalam Minyak Kelapa Dara mengandungi capric & lauric asid secara purata 55% yang apabila diminum akan berubah di dalam badan menjadi monolaurin & monocaprin yang menyamai susu ibu di mana, ia boleh menguatkan pertahanan tubuh badan serta membunuh kuman, kulat, cacing dan virus.


Harga Runcit : RM 70.00

Info Produk

  Beli Produk

 

Harga Runcit : RM 70.00

Info Produk

  Beli Produk

Info Terkini Biorich

  TAKLIMAT USAHAWAN BIORICH (TUBI)

  Tarikh: 25 / 11 / 17
  Masa : 10.00 pagi
  Hari    : Sabtu
  Tempat: D'hijau Moksu Ani, Lot 2 kiri km8, Kg Temin, 27000 Jerantut Pahang

  Talk:
  πŸ‘¨πŸ» En Essam Yamsara
  πŸ‘©πŸ» Puan Radziah Kamal

  Tiket : Percuma!!! 

  Semua Alumni MotiAction dan ahli Biorich dijemput hadir.

  BAWA KELUARGA & RAKAN ANDA UTK DIKENALKAN DGN BIORICH.

  Boleh!! πŸ‘
  Tiada Alasan!!! πŸ‘Œ
  Buat Sekarang!!! ✊

  Utk info hubungi:
  πŸ“² EN. WAN: 0199998582
  πŸ“² EN AZMI : 0199189679
  πŸ“² PN MEKLONG: 0108793234

  -----------------------------

  TAKLIMAT USAHAWAN BIORICH (TUBI)

  Tarikh: 25 / 11 / 17
  Masa : 03.00 ptg
  Hari    : Sabtu
  Tempat: Balairaya Kampung Pengkalan Binjai, Kemaman, Terengganu.

  Talk:
  πŸ‘¨πŸ» En Essam Yamsara
  πŸ‘©πŸ» Puan Radziah Kamal

  Tiket : Percuma!!! 

  Semua Alumni MotiAction dan ahli Biorich dijemput hadir.

  BAWA KELUARGA & RAKAN ANDA UTK DIKENALKAN DGN BIORICH.

  Boleh!! πŸ‘
  Tiada Alasan!!! πŸ‘Œ
  Buat Sekarang!!! ✊

  Utk info hubungi:
  πŸ“² PN MIRA : 0199858575
  πŸ“² PN LAILA : 01116973969

  Jumpa ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN

  -----------------------------

  ANUGERAH BINTANG JUTAWAN (ABJ) 2018 KINI KEMBALI❗❗ 

  πŸ€—Berikut adalah butiran program : 

  πŸ’ ANUGERAH BINTANG JUTAWAN 2018 πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ
  πŸ’ TARIKH : 12 / 05 / 2018 (SABTU) 
  πŸ’ TEMPAT : IDEAL CONVENTION CENTRE (IDCC), SHAH ALAM
  πŸ’ TIKET: RM 300 ,dengan hanya membeli produk sahajaπŸ˜‡

  Bukan itu sahaja, artis jemputan juga tidak ketinggalan!!!! Kami menjemput SYAH INDRAWAN (TOMOK) , RAJA AZURA dan NORA ARIFFIN 😍😍😍😍😍😍

  🎊Jom saksikan TOMOK dan NORA ARIFFIN SECARA LIVE!🎊

  Dan , pengacara tekenal RAJA AZURA aka KAK ENGKU🎀

  Serta, anda berpeluang membawa pulang HADIAH CABUTAN RM50,000 TUNAI πŸ˜±πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ

  JADI APA TUNGGU LAGI!! Jangan lepaskan peluang keemasan ini!!!! SAVE YOUR DATE DAN DAPATKAN TIKET ANDA SEKARANG ❗❗❗❗❗

  Sebarang pertanyaan @ cadangan ❓
  hubungi :

  πŸ“ž EN ZAKI - 0132396395
  πŸ“ž HQ BIORICH - 0332248721

  -----------------------------

  Pakej Terbaru Biorich

  untuk pengetahuan semua ahli BIORICH, pihak BIORICH menawarkan pakej terbaru iaitu :
  πŸ‘‰ PAKEJ TERBARU DIAMOND D3B  
  Pakej D3B iaitu di bawah pakej D 3.
  dengan penambahan produk baru VCOZAITUN yang dilengkapi 30 jenis produk BIORICH yang merangkumi aspek kecantikan dan kesihatan.

  πŸ‘‰ PAKEJ D0 K4  
  Pakej K4 iaitu di bawah pakej D0 terdapat produk baru VCOZAITUN dan ditambah VCOSUPER200 & STEVIA . pakej D0 K4 iaitu set kesihatan yang sangat best kerana terdapat dua minyak yang disukai ramai. 

  πŸ‘‰ PAKEJ DO S
  Untuk makluman kepada semua ahli, pihak BIORICH memperkenalkan PAKEJ DO SET S yang dikenali sebagai SET IU SERIES iaitu v - suci , v - segar & firming cream   yang bernilai RM150.Pakej tersebut di khaskan untuk para wanita yang ingin menjaga keharmonian rumahtangga.dapatkan sekarang SET IU SERIES

  SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI HOTLINE KAMI DI TALIAN 03-32248721

  βœ… sila lihat & like βœ…
  πŸ’’ WEB MOTIACTION πŸ’’
  πŸ‘‰πŸ» http://motiaction.com/ πŸ‘ˆ


Ahli VVIP Terkini

 •  - rosmawatijutawan (, )
 •  - nursya (, )
 •  - robiah50 (, )
 •  - hasnan840 (, )
 •  - wanhazmiza (, )
 •  - wanhazimi (, )
 •  - yoepyahaya (, )
 •  - makyongcorner (, )
 •  - lizapastikaya (, )
 •  - fatin21 (, )
 •  - sukma (, )
 •  - halimah123 (, )
 •  - shihabuddin (, )
 •  - za3 (, )
 •  - munahrich88 (, )
 •  - aweganu (, )
 •  - zul700 (, )
 •  - rafinah (, )
 •  - zakaria769desaku (, )
 •  - atirah769ktn (, )


Home

Penyakit & VCO


Pakej Keahlian


FAQ

ABJ 2017

Aktiviti BIORICH


Jadual Aktiviti

Pembayaran

Status Order Anda

Penghantaran

Syarat & Terma

Biorich Apps

Panduan Ahli


Download

Usahawan OtaiPOS

Artikel

CSR Biorich

Testimoni & Video

I-Usahawanita

MOTIACTION 1


LANGGAN BERITA

NAMA ANDA :

BANDAR :

ALAMAT E-MAIL :


SENARAI PRODUK BIORICH


 • Set Maintain IU Series

 • IU Series V-Suci

 • IU Series V-Segar

 • Virgin Coconut Oil Super 180

 • Virgin Coconut Oil + Extra Virgin Olive Oil

 • Genius Chewable Tablet Minda

 • Jambu Putih Gebu Tanpa Gula

 • Man Cho Pomade (Extra Strong Hold)

 • Man Cho Pomade (Strong Hold)

 • Man Cho Pomade (Extra Shine)

 • Cocoa Dara Collagen

 • Tonik Rambut Wanita (HUGO)

 • Tonik Rambut Lelaki (POLO)

 • Virgin Coconut Oil Super

 • Kopi Nanduk O

 • Stevia 3 In 1

 • Kopi Nanduk Pouch (1 PEK)

 • Bio-Deodorant

 • Losyen For You

 • Kopi Nanduk Board

 • Firming Extra Cream

 • Jambu Putih Gebu

 • Bioshape Lotion

 • Delima Collagen (Tanpa Gula Tebu)

 • Kopi Tarong (Tanpa Gula Tebu)

 • Virgin Coconut Oil Double Premium

 • Delima Collagen

 • Kopi Tarong

 • Virgin Coconut Oil S Capsule

 • Orange Collagen

BIORICH

Di BioRich, Kekayaan untuk adalah untuk semua di mana kami ingin memberi ruang kejayaan kepada semua ahli & stokis untuk berjaya dan meningkatkan taraf hidup dengan menawarkan peluang perniagaan yang inovatif & kreatif serta kualiti produk yang tinggi.

Biorich yakin dengan penawaran Pelan Bonus yang lumayan, seimbang dan tidak membebankan serta realistik ianya benar-benar dapat merealisasikan impian ahli-ahli yang komited menjadi berjaya, kaya dan barakah. InsyAllah.

 

KHIDMAT PENGHANTARAN


HUBUNGI KAMI

 • HOTLINE :
  019-6175100 / 019-3880098
  013-2396395 / 017-2558482
  019-7725338
 • TEL PEJABAT :
  03-3224 8721
 • E-MAIL :
  bio.rich@yahoo.com

 

PENSIJILAN


 

KAEDAH PEMBAYARAN